• advertisement
  • Детски обувки

   Детските крачета растат всеки ден. Хубаво е да измервате детското ходило на всеки три месеца. Това ще Ви помогне да сте сигурни, че обичайно използваните обувки не са прекалено малки и не стягат крачетата на детето Ви.
   Купувайте детски обувки следобед, защото детските ходила стават по-големи в продължението на деня и се подуват.
   Натискането на върха на обувките и теста с палец не са методи, на които може да се разчита. Децата автоматично прибират пръстчетата си при проявен натиск и така може да се заблудите, че обувката е по-голяма.
   Детските обувки трябва да са малко по-големи (6-7мм) от дължината на крачето, тъй като то расте постоянно, и да са с по-широка предна част, за да се чувства детето удобно и свободно да движи пръстчета си.
   Детската обувка трябва да е удобна и на дължина и на ширина – тогава походката на детето е естествена и то се движи с лекота.
   Най-добрите детски обувки са тези, които следват естествените движенията на крачето, а не тези, към които крачетата трябва да се адаптират.
   Не забравяйте, че за стабилността на детето по време на всичките му игри е необходима гъвкава и неплъзгаща се подметка.
   Освен удобни и сигурни, детските обувки трябва да се “справят” с локви, да са стабилни при тичане, скачане и катерене и да запазват крачето топло и сухо.

 • Сравни
  Затвори
  Отвори
  Няма резултат